2010. május 23., vasárnap

Kakaós-pudingos szelet


Hozzávalók tésztához: 3db tojás, 15 evökanál cukor, 15 evökanál liszt, 1 kávés kanál sütöpor, 1dl olaj, 2dl tejföl, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kávés kanál porcukor, barack befött, kókusz vagy mandula reszelék; krémhez: 2db tojás sárgája, 4 evökanál cukor, 12dkg vaj, 1 evökanál kakaó por, 1 csomag puncs ízü puding por, 3dl tej.

Elkészítése: a tésztához a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, a fehérjékböl pedig kevés porcukorral habot verünk és egy kis idöre a hütöbe tesszük. A habosra kevert tojás sárgákhoz hozzáadjuk a tejfölt, az olajat és a sütöporos lisztet és lassan hozzáforgatjuk a tojás fehérjéböl készült habot.
Sütöpapírral bélelt tepsibe töltjük, a tetejére vékonyra szeletelt sárga barackot szórunk és 180 fokos elömelegített sütöben sütjük.
Közben a krémhez a hozzávalókat vízgöz fölött egy tálban addig keverjük, míg sürü masszát kapunk, majd hagyjuk kihülni.
A megsült-kihült tésztát félbe vágjuk, a krém felével összeragasztjuk, majd a krém megmaradt részét a tetejére kenjük. Tetejét kókusz vagy mandula reszelékkel megszórva tálaljuk.

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom lehet

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design