Hozzávalók: 20dkg sütömargarin, 20dkg porcukor, 4 tojás, 15dkg finomliszt, 1 mokkáskanál sütöpor, 3 kiskanál cukrozatlan kakaópor, 0,5dl tej, egy kevés margarin és liszt a tepsi kikenéséhez; csokimázhoz: 20dkg tortabevonó, 4dkg sütömargarin, 2 evökanál víz.
Elkészítése: a puha margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, miközben mindegyikkel jól elkeverjük a készülö masszát. Külön összekeverjük a lisztet, a kakóport és a sütöport, hozzáadjuk az előzö masszához és közben belekeverjük a tejet is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tésztába forgatjuk. A margarinnal kikent és liszttel meghintett vagy sütöpapírral bélelt tepsiben kisújnyi vastagságúra simítjuk, majd 190 fokon, elömelegített sütöben 18-20 percig sütjük. Miután kihült, szív alakú formával kiszaggatjuk.
A csokimázhoz egy lábasban vizet forralunk, föléje helyezünk egy edényt a tortabevonóval, amit margarinnal és a vízzel kevergetve felolvasztunk. A kivágott szív alakú formák tetejét bekenjük a csokimázzal és mielött megdermedne dekor cukorral díszíthetjük.