2010. augusztus 30., hétfő

Kapros tökfözelék chilis tükörtojással

1 megjegyzés

Hozzávalók: 1kg fözötök, 1-2db tojás, kapor (lehetöleg friss), zsír, 5 evökanál liszt, 3-4 evökanál tejföl, chili paprika, só.

Elkészítése: a tököt külsö héjától megtisztítjuk, belsejéböl a magokat eltávolítjuk, lereszeljük vagy gyaluljuk, majd 2 mokkás kanál sóval besózzuk és kb. 30 percig félretesszük. A lisztböl és zsírból rántást készítünk (figyeljünk a liszt csomósodására, ha ilyet észlelünk nyomjuk szét!), hozzáadjuk az apróra darabolt kaprot és a levétöl leszürt tököt. Alacsony lángon addig pároljuk, míg a tök kellöképpen megfö, majd hozzá keverjük a tejfölt. Ízlés szerint akár ecettel is ízesíthetjük. Chili paprikával szórt tükörtojással tálaljuk, de húsos ételekhez is kiváló köretnek számít.

2010. augusztus 10., kedd

Sárgabarack kocka

2megjegyzés

Hozzávalók: 3 pohár rétes liszt, 2 pohár cukor, 2 pohár kefir, 1,5dl olaj, 4db tojás, 1 csomag vanília cukor, 1 csomag sütöpor, 1 csipetnyi só, 0,5kg sárgabarack, porcukor (a használt pohár 3dl-es).

Elkészítése: a kefírt a vaníliával, az olajjal és a cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, majd a sütöporos lisztet. A masszát tepsibe vagy bármilyen más sütöformába öntjük, tetejét ízlés szerint barack darabokkal díszítjük. Elömelegített, 200°C-os sütöben 30 percig sütjük, kihülés után porcukorral hintve tálaljuk.
 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design