2011. május 1., vasárnap

Máglyarakás

5megjegyzés
Hozzávalók: 5db alma, 1db citrom, 6-7db kifli, 4db tojás, 15dkg cukor, 3 csomag vaníliás cukor, 4dl tej, 5dkg mazsola, fahéj, vaj.

Elkészítése: az almákat meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk, ráöntjük a kifacsart citrom levét, majd rászórjuk a reszelt citrom héjat és a mazsolát. A kifliket vékony karikákra vágjuk, meglocsoljuk a vaníliás tejjel és várunk, míg a kifli felszívja a tejet. Közben a tojások fehérjéböl kemény habot készítünk, a tojássárgákat pedig habosra keverjük a cukorral, a tejes kiflit beleforgatjuk, a kivajazott tepsibe helyezzük, tetejére szórjuk a mazsolás almát és 180°C-os elömelegített sütöben kb. 20 percig elösütjük. Ezután rásimítjuk a habot és addig sütjük tovább, míg teteje megpirul.
 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design