Hozzávalók: 1db sertéscsülök, 10dkg vöröshagyma, 2 gerezd foghagyma, 2db sárgarépa, egész fekete bors, só.
Elkészítése: a megtisztított sertéscsülköt alaposan lemossuk, majd annyi vízbe tesszük föni, hogy ellepje. Ha felforrt leszedjük a habját, hozzáadjuk a tisztított zöldségeket és sóval, borssal ízesítjük. Fedövel lefedve egyenletes, lassú fözéssel puhára fözzük. Ha megpuhult, a húst lefejtjük a csontról, feldaraboljuk és tányérokba tesszük. Hozzáadjuk a karikázott fött zöldségeket, majd rászürjük a levet. Dermesztjük, majd hütöbe tesszük. Piros paprikával megszórva és ecettel vagy citromlével ízesítve fogyasztjuk.
5 megjegyzés:
Kocsonyát én is szoktam készíteni,de nem szeretem :( a család viszont igen!
Én teszek bele nyelvet,fület és még egyebeket is :)
Jól néz ki a kocsonyád :) !!
Ez nagyon jól néz ki. Egyszer csinéltam, de nem sikerült. Igaz nem csülökből.
Kb mennyi vízzel öntesz fel egyí csülköt?
Tényleg ilyen egyszerű? Nem kell bele füle-farka-orra?
Víz: a receptben van említés róla: "annyi vízbe tesszük főni, hogy ellepje".
Füle, farka, orra, ... meg egyebek: lehet bele tenni és igazából hagyományosan így is készítik, de ezt sajnos én nem kedvelem. Csak hússal (lehet akár kövéres is), esetleg bőrrel.
Nézz be hozzám,van nálam neked valami :)