2010. március 15., hétfő

Narancsos puncsszelet


Hozzávalók: piskótához: 6db tojás, 5 evökanál cukor, 5 evökanál liszt, só, fél teáskanál szódabikar- bóna; töltelékhez: 1 csomag vaníliás puding, 2,5dl tej, 25dkg Rama margarin, 25dkg porcukor, 1 narancs aroma, 2 evökanál barack (esetleg szilva) lekvár, 1 evökanál kakaópor; mázhoz: 25dkg porcukor, 3 evökanál citromlé, 2 evökanál meggylé.

Elkészítése: elöször a piskóta elkészítésével kezdjük: a cukrot és a tojások sárgáját habosra keverjük, majd további keveréssel hozzáadjuk a szódabikarbónás lisztet. A tojások fehérjéböl pici sóval, géppel kemény habot verünk és óvatosan -ügyelve arra, hogy össze ne törjön!- hozzákeverjük az elöbbi masszához. 180 fokra elömelegített sütöben kb. 25 percig sütjük. A kihült piskóta lapot három részre vágjuk.
A töltelék elkészítése: a pudingot a tejjel felfözzük, hozzákeverjük a margarint, a porcukrot, a narancs aromát, a lekvárt és belemorzsoljuk az egyik piskóta lapot, majd két részre osztjuk és az egyikbe belekeverjük a kakaóport.
Az egyik piskóta lapot megkenjük a kakaópor nélküli, majd a kakaós töltelékkel és ráhelyezzük a maradék piskóta lapot.
A mázhoz a porcukrot, a citrom- és a meggylevet hidegen kikeverjük, majd az eddig összeállított süti tetejére kenjük. Végül pedig megvárjuk míg megszilárdul, majd szeleteljük és tálaljuk.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

szia! de jo tavaszias hangulata an ennek a kepnek! es a süti ... hmmmm! nagyon jol nez ki!

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design