2010. szeptember 11., szombat

Hagymás-rostélyos tejszínes burgonyasalátával


Hozzávalók: 80dkg rostélyos szelet, zsír, olaj, 2 fej hagyma, liszt, mustár, só, bors; a tejszínes burgonyához: 50dkg burgonya, 3dl majonéz, 2-3 evökanál tejszín, ecet, só.

Elkészítése: a rostélyos szeleteket a kívánt vastagságra klopfoljuk, széleit és az inas részeit picit bevagdaljuk, hogy megelözzük a sütés közbeni összeugrást, majd ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük és a finomabb íz érdekében megkenjük vékonyan mustárral. Alufóliával letakarva kb. egy órát hagyjuk, hogy az ízek kellöképpen összeérjenek, majd a szeletek mindkét oldalát forró zsírban pirosra sütjük.
A karikákra vágott fött burgonyához hozzákeverjük a majonézt és a tejszínt, majd ízlés szerint ízesítjük sóval és ecettel.
A hagymát vékony karikákra vágjuk és lisztben forgatva, forró olajban ropogósra sütjük. Ezt tálaláskor a hús tetejére szórjuk.

2 megjegyzés:

Bianka írta...

A burgonya és a rostélyos remek páros

TeaMami írta...

Mindig nagyon várom a következő receptedet. Olvasván ezt, moist is hangosan korog a gyomrom, isteni lehet együtt! Köszönöm! :)

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design