2010. április 26., hétfő

Libaleves


Hozzávalók: 50dkg libahús, 25dkg csigatészta, 25dkg sárgarépa, 1db zöldpaprika, 1db paradicsom, 10dkg csiperkegomba, 1db vöröshagyma, 1db póréhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1/2 karalábé, 1 kávéskanál egész bors, örölt gyömbér, só, bors.


Elkészítése: a libahúst feldaraboljuk és egy fazékba 2l vízzel föni tesszük. Ha felforrt, hozzáadjuk a fokhagymát, az egész borsot és a gyömbért. Forralás közben a felgyült habot folyamatosan leszedjük és ha a hús félig megfött kicsontozzuk, majd a levest átszürjük. A húst visszatesszük a szürt levesbe, hozzáadjuk a darabolt sárgarépát, zöldpaprikát, paradicsomot, csiperkegombát, vöröshagymát, póréhagymát és karalábét. A csigatésztát külön fazékba megfözzük és hozzáadjuk a leveshez, majd kb. 15 percig gyenge lángon gyöngyözve fözzük. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Hű de guszta

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design