2010. február 4., csütörtök

Krumplifánk

Hozzávalók: 25dkg burgonya, 30dkg liszt, 2 tojás sárgája, 3dkg zsír, 2dl tej, 2dkg élesztő, olaj, 1 kiskanálnyi cukor, só.





Elkészítése: a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és áttörjük. Összegyúrjuk a liszttel, a tojássárgákkal, a zsírral, a tejben cukorral felfuttatott élesztővel és ízlés szerint sózzuk. A tésztát liszttel meghintett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk és belisztezett pogácsa-szaggatóval feldaraboljuk. A kiszaggatott fánkocskákat meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük, majd forró, bő olajban pirosra sütjük. A végén ízlés szerint porcukorral meghinthetjük és akár lekvárral is fogyaszthatjuk.

0 megjegyzés:

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design