2010. január 20., szerda

Tepsis csülök


Hozzávalók: 2 kicsontozott csülök, 2 fej vöröshagyma, 1 kg burgonya, 3 evőkanál zsír, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál vegeta ételízesítő, só, bors, paprika.


Elkészítése: a fokhagymát összezúzzuk és a csülköket vegetás-fokhagymás vízben majdnem puhára főzzük. A burgonyát szintén megfőzzük, a vöröshagymát pedig felkarikázzuk. A csülköt levétől lecsurgatjuk, darabokra szedjük és a kizsírozott tepsiben elrendezzük a főtt burgonyával, majd ízesítjük só-, bors-, paprikával. A felvágott vöröshagymát olajban üvegesre pirítjuk és a tepsiben lévő burgonyára terítjük. Előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.

1 megjegyzés:

sedith írta...

Szia, tegnap végül sikerült kommentet hagyni nálad! Csak még jóvá kell hagynod, hogy
megjelenjen!
Amúgy... tetszik a neved :) ... nagyobbik lányomnak is ez a második neve, de néha használjuk. :)

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design