2010. február 7., vasárnap

Gombás fasírt


Hozzávalók: 1kg gomba (ízlés szerint bármilyen fogyasztható lehet), 4 tojás, 1 fej vöröshagyma, apróra vágott petrezselyem, 2 zsömle, 2 kanál panírmorzsa, 2 cikk fokhagyma, öröltbors, olaj, só.

Elkészítése: a gombát a vöröshagymával és a fokhagymával ledaráljuk, a zsömlét tejbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. Hozzáütjük a tojásokat, az apróra vágott petrezselyemet, megszórjuk ízlés szerint öröltborssal, sóval, majd hozzáadjuk a panírmorzsát. A masszához tehetünk egy evökanál étolajat, így nem ragad az edény aljához és a sütöolaj is kevésbé habosodik. Az egészet jól összedolgozzuk, majd pogácsákat formálunk belöle és forró olajban kisütjük.

4 megjegyzés:

Manyesz írta...

Tettem hozzá egy kis darált húst is, így készül most tuskógombával, remélem, jó lesz:)))
Az olaj jó ötlet, kipróbálom!

Névtelen írta...

Meg kell párolni a gombát??

Góbé írta...

Igen természetesen meg kell párolni vagy akár egy 20 percet fözni is lehet sos vizben.

Névtelen írta...

Köszönöm

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design