2010. február 3., szerda

Szalonnás burgonyasaláta

Hozzávalók: 1kg burgonya, 1 hagyma, 75g füstölt húsos szalonna, 4 evőkanál fűszerecet, 75ml hideg húsleves (kockából is készíthetjük), 50ml étolaj, só, bors.



Elkészítése: a burgonyát héjába megfőzzük, lehámozzuk, majd ha kihűlt vékonyra szeleteljük. A szalonnát kis kockákra vágjuk, átsütjük, hozzáadjuk a hagymát és megpirítjuk. Hozzáöntjük a fűszerecetet és a húslevest, majd az egészet a burgonyára öntjük és óvatosan átforgatjuk, hogy össze ne törjön. Tetejére öntjük az étolajat, majd sóval és borssal fűszerezzük. Hogy az ízek összeérjenek állni hagyjuk kb. 1 órát.

0 megjegyzés:

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design