2010. június 19., szombat

Mézes-vörösboros kacsacomb tepsis burgonyával


Hozzávalók: 4db kacsacomb, 1dl vörösbor, 1 evökanál méz, 1kg burgonya, 1 evökanál kacsazsír, só, bors.

Elkészítése: a kacsacombok tetejét bevagdaljuk, sóval, borssal füszerezzük és alufóliával letakart tepsiben elömelegített sütöbe tesszük. Mikor már kellöképpen megpárolódott, a fóliát eltávolítjuk, letöltjük a tepsiben összegyült zsíros levet és a combokat meglocsoljuk a mézes-vörösboros keverékkel és mindkét oldalát ropogósra sütjük. Egy tepsiben kacsazsírt teszünk és a kockára vágott burgonyát ebben megsütjük, majd ízlés szerint füszerezzük.

2 megjegyzés:

Krisztu írta...

Ez nagyon dúrván jól néz ki!!!!!!
Aki nem eszik kacsát, nem tudja miről marad le!!!
Gratu!!!

Bianka írta...

Ez valami csodálatos mennyire finom ropogósra van sütve. Csorog a nyálam :)))

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design