2009. december 30., szerda

Székely tárkonyleves


Hozzávalók: 3 kötés zöld tárkony, 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál liszt, só, ecet, ízlés szerint, pici tej, 2 evőkanál tejföl, 1 tojás.





Elkészítése: apróra vagdalunk 3 kötés zöld tárkonyt. Vajból és lisztbõl készült világos rántásba tesszük, jól megkeverjük, és feleresztjük meleg vízzel, melybe kevés tejet öntünk. Sózzuk és fõzzük 5 percig, miközben tojásos galuskát fõzünk bele, majd ecettel ízesítjük. Tejföllel elhabart tojássárgájára öntve tálaljuk.
Változatok: készíthetjük bármilyen füstölt hús levéből (pl. füstölt csülök), télen sóban vagy ecetben eltett tárkonyból úgy, hogy a fövő lébe körülbelül 1 kávéskanálnyi megvágott tárkonyt teszünk.

0 megjegyzés:

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design