2010. április 14., szerda

Burgonyás tokány


Hozzávalók: 80dkg marhahús, 2 fej vöröshagyma, 20dkg kolozsvári szalonna, 1db paradicsom, 7-8db burgonya, 1db paprika, 2dl tejföl, 1 evökanál zsír, 1 evökanál liszt, 1dl fanyar fehér bor, só, bors, paprika.

Elkészítése: a füstölt szalonnát felaprítjuk és a zsíron kisütjük, majd leszürve félretesszük. A hagymát karikákra vágjuk és a szalonna zsírján, erös tüzön kissé megpirítjuk. Ezután hozzákeverjük a darabokra felvágott húst, megfüszerezzük sóval és ízlés szerint törött borssal és paprikával, majd jól átpirítjuk. Kevés vízzel vagy húslével és a borral felengedjük, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, burgonyát, paradicsomot és fedö alatt puhára pároljuk. Ha a hús már puha, lesütjük zsírjára és hozzáadjuk a félretett kisütött szalonnát. Meghintjük és jól belekeverjük a lisztet, majd tálalás elött elkeverjük a tejföllel.

4 megjegyzés:

Alíz, Erdélyből írta...

Elnézést, de ha Góbé Hami, akkor miért nem pityókás tokány? :)))) Egyébként gratulálok, nagyon jók a receptjeid!

Bianka írta...

Ez igen, nagyon finom

Góbé írta...

Tudom én ..., csak hát így mindenki érti, és később nem lesz belőle valami "részeg" étel. :-)

Névtelen írta...

Csak azert is pityoka tokany! :)

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design