2010. március 14., vasárnap

Barátfüle


Hozzávalók: 500g fehér liszt, 2db tojás, szilvalekvár, prézli. 

Elkészítés: a lisztet, a tojásokat kis víz hozzáadásával összekeverjük és nem túl kemény tésztát gyúrunk belöle. 0,5cm vastagságúra nyújtjuk és derelyevágóval négyszögü formákra vágjuk. Mindegyik közepébe szilvalekvárt helyezünk, majd a két szemben lévő sarkát összefogjuk, hogy egy háromszög legyen és széleit ujjunkkal összenyomkodjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék. Forró vízben megfözzük, majd a tetejére vajban pirított prézlit szórunk és fahéjas cukorral is tálalhatjuk.

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Szerintem még nem ettem, de látványát nézve ideje lenne kipróbálnom

Juhász Andrea írta...

Utoljára drága dédimamám készített nekem. Köszönöm, hogy most már a receptjét is tudom. :)

Névtelen írta...

A párom kedvence! Köszönöm, hogy betetted!

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design