Hozzávalók: 500g fehér liszt, 2db tojás, szilvalekvár, prézli.
Elkészítés: a lisztet, a tojásokat kis víz hozzáadásával összekeverjük és nem túl kemény tésztát gyúrunk belöle. 0,5cm vastagságúra nyújtjuk és derelyevágóval négyszögü formákra vágjuk. Mindegyik közepébe szilvalekvárt helyezünk, majd a két szemben lévő sarkát összefogjuk, hogy egy háromszög legyen és széleit ujjunkkal összenyomkodjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék. Forró vízben megfözzük, majd a tetejére vajban pirított prézlit szórunk és fahéjas cukorral is tálalhatjuk.
3 megjegyzés:
Szerintem még nem ettem, de látványát nézve ideje lenne kipróbálnom
Utoljára drága dédimamám készített nekem. Köszönöm, hogy most már a receptjét is tudom. :)
A párom kedvence! Köszönöm, hogy betetted!