2010. április 3., szombat

Töltött fasírt

Hozzávalók: 70dkg sertéshús, 5db tojás, 2db zsömle, 2dl tej, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, pirospaprika, örölt bors, só.

Elkészítése: a zsömléket megáztatjuk a tejben és kinyomkodjuk. A sertéshúst ledaráljuk, összegyúrjuk a tejben áztatott zsömlével, az apróra vágott vöröshagymával, a reszelt fokhagymával, 1 felvert tojással és ízlés szerint ízesítjük pirospaprikával, sóval és borssal. A húsból cipó alakot formálunk, a közepébe 3db fött tojást helyezünk, majd olajozott tepsibe helyezzük. A tetejét a megmaradt felvert tojással megkenjük és forró sütöben pirosra sütjük.

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon guszta, de ennék belőle ;)

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design