2011. május 1., vasárnap

Máglyarakás

Hozzávalók: 5db alma, 1db citrom, 6-7db kifli, 4db tojás, 15dkg cukor, 3 csomag vaníliás cukor, 4dl tej, 5dkg mazsola, fahéj, vaj.

Elkészítése: az almákat meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk, ráöntjük a kifacsart citrom levét, majd rászórjuk a reszelt citrom héjat és a mazsolát. A kifliket vékony karikákra vágjuk, meglocsoljuk a vaníliás tejjel és várunk, míg a kifli felszívja a tejet. Közben a tojások fehérjéböl kemény habot készítünk, a tojássárgákat pedig habosra keverjük a cukorral, a tejes kiflit beleforgatjuk, a kivajazott tepsibe helyezzük, tetejére szórjuk a mazsolás almát és 180°C-os elömelegített sütöben kb. 20 percig elösütjük. Ezután rásimítjuk a habot és addig sütjük tovább, míg teteje megpirul.

5 megjegyzés:

Mrita írta...

Nagyon finom, az egyik kedvencem.

Bianka írta...

De rég ettem, nagyon guszta

Névtelen írta...

Kedves Gasztroblogger!
A finom étel alapja a kreativitás, a bátor és harmonikus fűszerezés, valamint a minőségi alapanyagok használata. Nincs ez másként a legkisebbek esetében sem, csak a 6 hónapos-3 éves babáknál még arra is vigyázni kell, hogy a felhasznált alapanyagok megfeleljenek az adott korosztály igényeinek. Egy kismama számára mindig nehéz eldönteni, hogy mit adjon enni a babájának, hogyan főzzön számára a konyhában, és miben tér el a felnőttek étkezése a kicsik babaételétől. Nekik kíván segíteni a Nestlé Babarecept Versenye, amelyre szeretnénk a konyhában otthonosan mozgó gasztrobloggereket is meghívni. A táplálkozási irányelveknek megfelelő legkreatívabb recepteket a Nestlé értékes ajándékokkal jutalmazza. A legjobb és legérdekesebb ételeket majd a nagyközönség választja ki szavazás útján.
Bízunk benne, hogy sokan elfogadják a felkérésünket és részt vesznek majd a versenyen. A recepteket 2011. május 15. és 2011. június 15. között várjuk. További információt a www.mitegyenababa.hu, és a www.babareceptverseny.hu weboldalakon találhat.

Cecilia írta...

Jól néz ki. Ki fogom próbálni!

Manyesz írta...

Nincs itthon kifli, de babapiskóta, az van. Már a sütőben sül, remélem, jó lesz így is:)))

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design