2010. február 13., szombat

Erdélyi fokhagymaleves


Hozzávalók: 40dkg sertéscomb, 1 evökanál zsír, 4 gerezd fokhagyma, 1 evökanál liszt, 1 pohár tejföl, 1,5l víz, cukor, 1 citrom héja, ecet, só.

Elkészítése: a sertéshúst csíkokra vágjuk, zsírban kisütjük, majd megszórjuk az apróra vágott fokhagymával és hozzáadjuk a vizet. Fözés közben hozzáadjuk a citromhéjat és ízesítjük sóval és ecettel. Mikor a hús megpuhult, a levest behabarjuk a lisztes tejföllel, majd újra felforraljuk és szükség esetén tovább ízesítjük.

1 megjegyzés:

Ottis írta...

Ezt el fogom készíteni, nem ismertem ezt a fajta fokhagyma levest hússal!

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design