2010. február 14., vasárnap

Valentin-napi süti


Hozzávalók: 20dkg sütömargarin, 20dkg porcukor, 4 tojás, 15dkg finomliszt, 1 mokkáskanál sütöpor, 3 kiskanál cukrozatlan kakaópor, 0,5dl tej, egy kevés margarin és liszt a tepsi kikenéséhez; csokimázhoz: 20dkg tortabevonó, 4dkg sütömargarin, 2 evökanál víz.

Elkészítése: a puha margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, miközben mindegyikkel jól elkeverjük a készülö masszát. Külön összekeverjük a lisztet, a kakóport és a sütöport, hozzáadjuk az előzö masszához és közben belekeverjük a tejet is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tésztába forgatjuk. A margarinnal kikent és liszttel meghintett vagy sütöpapírral bélelt tepsiben kisújnyi vastagságúra simítjuk, majd 190 fokon, elömelegített sütöben 18-20 percig sütjük. Miután kihült, szív alakú formával kiszaggatjuk.
A csokimázhoz egy lábasban vizet forralunk, föléje helyezünk egy edényt a tortabevonóval, amit margarinnal és a vízzel kevergetve felolvasztunk. A kivágott szív alakú formák tetejét bekenjük a csokimázzal és mielött megdermedne dekor cukorral díszíthetjük.

5 megjegyzés:

Addicted írta...

Nagyon szepek (es biztosan legalabb ennyire finomak is!)!

Mónika írta...

Biztos nagy sikere volt, mert nagyon szép lett!:))

Anikó írta...

Nagyon tetszik a Valentin-napi sütid! A díszítése egyenesen művészi!
Ezért úgy gondoltam megleplek egy díjjal! Az oldalamon veheted át!

Névtelen írta...

Szia, ma reggel akadtam rá a sütidre, én ezt fogom csütörtökön megcsinálni, megírom, hogy sikerült! Köszi az ötletet!

JULIA PÁLMA Bohus írta...

Én is ezt készítem el ma, meglepinek. Köszi a remek ötletet :)

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design