2010. április 30., péntek

Málnás piskóta


Hozzávalók: 40dkg liszt, 25dkg margarin, 20dkg cukor, 5db tojás, 1 kiskanál sütöpor, 2 evökanál rum, vaníliás porcukor.

Elkészítése: a tojások sárgáját a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk és alaposan belekeverjük a sütöporos lisztet. A tojások fehérjéböl kemény habot készítünk, beleforgatjuk az eddig elkészült masszához és ízlés szerint rummal ízesítjük. Sütöpapírral bélelt tepsibe tesszük, rászórjuk a málnát, majd elömelegített sütöben kb. 45 percig sütjük. Miután elkészült, tetejét megszórjuk vaníliás porcukorral.

2 megjegyzés:

Niki írta...

Ezek az egyszerű gyümölcsös piskóta szerűségek mindig nagy kedvencek nálunk is.Nagyon guszta:)

Bianka írta...

Nagy kedvenc, nincs is jobb a gyümölcsös pikótánál :)

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design