2010. január 24., vasárnap

Töltött paprika székelyesen


Hozzávalók: 40dkg sertéshús, 10dkg zsír, 10dkg vöröshagyma, 1db tojás, 8db paprika, só bors, fűszerpaprika.




Elkészítése: a sertéshúst ledaráljuk, az apróra vágott vöröshagymát pedig zsírban aranysárgára megpirítjuk. A darált húshoz hozzádjuk a pirított hagymát és a tojást, ezután jól összedolgozzuk, majd sóval, borssal és fűszerpaprikával ízesítjük. A kicsumázott húsos paprikákat megtöltjük vele. A töltött paprikákat megzsírozott alufóliával bélelt tepsibe helyezzük, majd kb. 45 percig sütőben sütjük, míg a teteje meg nem pirul. Tejföles, savanyú, párolt káposztával tálalhatjuk.

0 megjegyzés:

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design