2010. január 31., vasárnap

Barack sütemény

Hozzávalók: 30dkg cukor, 20dkg zsír, 2 tojássárgája, 3 evőkanál liszt, 70dkg liszt (pihentetés után), 1 tasak sütőpor, 2dl tej, só; töltelékhez: 10dkg darált dió, porcukor, 1dkg kakaópor, 1/2dl kávé, rum, 1 evőkanál lekvár; a végén a színezéshez vérnarancs aroma és kristálycukor.

Elkészítése: a hozzávalókat összekeverjük és 1 órát pihentetjük. Utána hozzákeverjük a 70dkg lisztet és dió nagyságú golyókat formálunk belőle. Sütőpapíros tepsibe tesszük és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, a közepét kikaparjuk és összekeverjük a töltelék további hozzávalóival. Az így kapott masszát a kikapart sütik közepébe töltjük, párosával összeragasztjuk, majd a vérnarancs aromába, a tojásfehérjébe és a kristálycukorba forgatjuk.

2 megjegyzés:

Zsiri írta...

Nagyon jól néz ki :-) Nálunk ez hagyományos lagzis süti, csak ott szoktam találkozni vele.

Vicuska írta...

Szépek lettek és finomak is. Jó ötletnek tartom a vérnarancsaromát! :)

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design