2010. szeptember 7., kedd

Szilvalekváros rakott palacsinta


Hozzávalók: 30dkg liszt, 6dl tej, 2 evökanál olaj, 2db tojás, 2 csipet só, szódavíz, szilvalekvár (ízlés szerint változtatható és gyümölcsdarabokat is tartalmazhat), étcsokoládé, kókusz reszelék (ízlés szerint változtatható).

Elkészítése: a lisztet, a tojásokat és a tejet egy tálban összekeverjük és hozzá adunk annyi szódavizet, hogy a massza tejszín állagú legyen. A keverés során bele tesszük az olajat és a sót is, majd csomómentesre keverjük. A palacsintasütöben egy evökanál olajat felforrósítunk, majd a masszát kisebb merökanálnyi adagokban, a sütöben egyenletesen eloszlatva, mindkét oldalát világos barnára sütjük.
A sült palacsintákat a lekvárral megkenve egymásra helyezzük, tetejére göz fölött felolvasztott étcsokoládét öntünk és kókusz reszelékkel megszórjuk (ez utóbbi fahéjas-dió reszelékkel is helyettesíthetö, így a szilvalekvárral keveredve még markánsabb íz érhetö el).

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Gyönyörű, és isteni lehet

Ildy írta...

Látványos!

TeaMami írta...

Istenem, ez maga a tökély! Nálam a fahéjas-diós reszelék a nyerő.

Névtelen írta...

Az én unokáimnál a krémes palacsinta áll az első helyen.

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design