2010. január 17., vasárnap

Csere-lapi mézessütemény



Hozzávalók: 85dkg liszt, 25dkg cukor, 4g szódabikarbóna, 3 tojás, tej amennyit felvesz, 1 csomag mézessütemény fűszerkeverék, 3 evőkanál méz, 15dkg zsír, dió vagy mandula a dekoráláshoz.

Elkészítése: a lisztet, cukrot, szódabikarbónát, a zsírt, 2 tojást, a tejet, mézet és a fűszerkeveréket egy tálban jól összedolgozzuk míg sima tésztát kapunk. Egy éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük. A tésztát ne túl vékonyra nyújtsuk ki, majd kivágjuk a kívánt formákat. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a tetejét a megmaradt, felvert tojással bekenjük és dióbéllel vagy mandulamaggal díszítjük. Kb. 170 fokos előmelegített lerbe aranysárgára sütjük.

0 megjegyzés:

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design