2010. január 28., csütörtök

Kürtőskalács


Hozzávalók: 1kg liszt, 2dkg élesztő, 4 evőkanál porcukor, 2 kanál olaj, 1 tojás, 1 citrom reszelt héja.





Elkészítése: a hozzávalókat összegyúrjuk, majd 1 órát kell keleszteni. Ezután nyújtófával jó laposra kell simítani. Tésztavágóval 3 cm széles csíkot vágunk, majd a zsírral megkent fahengerre feltekerjük és meghengergetjük kristálycukorban. Ettől lesz fényes és ropogós a héja sütés során, miközben a nyeles fahengert folyamatosan forgatjuk a parázs felett. Mikor megsült a fahengerről lehúzzuk és a belül üres kürtőt felállítva hűlni hagyjuk. A kihűlés előtt ízlés szerint vaníliás cukorba, darált dióba, fahéjas cukorba esetleg kókuszreszelékbe forgathatjuk, ami beleragad a megolvadt cukorba.





4 megjegyzés:

Juhász Andrea írta...

Paradjon ettem nagyon finom kürtős kalácsot :) Remélem, hogy idén nyáron alkalmam nyílik rá, hogy saját kezűleg készítsek otthon ;)

Mónika írta...

Egyszerűen gyönyörű!
Nyáron megyünk Erdélybe, ott tudok venni ilyen kürtős kalács sütőt?

Gizi írta...

Még soha nem készítettem(mert nincs is mivel) de nagyon szeretem. Csodaszép, és szinte érzem az ízét, és az illatát!!:)

Jutka írta...

Szia, most bukkantam rá a blogodra, Gratulálok!

Ilyen szép hátteret honnan lehet betenni?
Szép napot Jutka.

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design