2009. december 30., szerda

Erdélyi padlizsánkrém



Hozzávalók: 4-5 közepes fej padlizsán, 3-4 közepes fej vöröshagyma, kb. 2 dl olaj és ízlés szerint só.


Elkészítése: a padlizsánokat sütés előtt a szára mellett kicsit megszurkáljuk, nehogy kirobbanjon, aztán egyben megsütjük (ha lehet parázson a kiváló íz érdekében!), amíg puha lesz. Héjától megtisztítjuk, felvágjuk (rozsdamentes vagy fakéssel), tálba tesszük és sózzuk. A hagymát finomra vágjuk (vagy reszeljük), és hozzá keverjük. Végül az olajat lassanként hozzákeverjük. Piritós-kenyérre kenve csodálatosan finom és eláll akár egy hétig is.

1 megjegyzés:

Melinda írta...

Juj, de szeretem. Guszta!

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design