2010. április 9., péntek

Mazsolás fánk


Hozzávalók: 25dkg rétesliszt, 2db tojás, 3 evökanál tejföl, 8dkg mazsola, 1 evökanál rum, 1dkg vaj vagy margarin, só, a tetejére vaníliás porcukor.

Elkészítése: a lisztet a tojásokkal, a rummal, a tejföllel, a vajjal, a cukorral és a sóval összegyúrjuk, míg rugalmas, jól nyújtható tésztát kapunk. 1 órát pihentetjük, majd lisztezett deszkán 2mm vastagra nyújtjuk és fánkszaggatóval vagy akár egy pohárral kiszaggatjuk. Fele adagra rászórunk néhány szem mazsolát és egymásra borítva, a széleket összenyomva összepárosítjuk egy-egy simával. Forró olajban 2-3 percig sütjük és míg meleg, vaníliás cukrot szórunk rá.

3 megjegyzés:

Livi írta...

Nyammm nyamm :)
Szívesen kipróbálnám!

Bianka írta...

De kis guszták lettek. Nagyon finom

TeaMami írta...

Azonnal meghalok, annyira összefutott a nyál a számban. Jesszusom..... fánk és mazsola, sok gyengém van, de mindkettő közéjük tartozik.
Hazamegyek és már állok is neki. Köszi a recipét! :))

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design