2010. március 15., hétfő

Lestyános leves


Hozzávalók: 40-50dkg marhahús, 1 szál lestyán, 2db sárgarépa, fél cikk zeller, 1 csokor pet- rezselyem, fél karalábé, 2db burgonya, 10dkg zöldbab, 10dkg zöldborsó, 15dkg karfiol, 2db paprika, 1db paradicsom, 1db hagyma, só, 1 mokkás kanál citromlé vagy citromsó.

Elkészítése: a marhahúst kockákra vágjuk, egy fazékban félig megfözzük és hozzáadjuk a felaprított zöldségeket. Sóval ízesítjük, majd puhára fözzük. A végén ízlés szerint savanyítjuk, majd a lestyánt is beletesszük és még egy kis ideig fözzük. A marhahúst helyettesíthetjük csirke mellel is.

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Imádom, talán anyu használt utoljára ahol lestyánt ettem

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design