2010. március 20., szombat

Erdélyi diós pogácsa


Hozzávalók: 30dkg liszt, 20dkg vaj, 20dkg porcukor, 1db tojás, 3db tojás sárgája, 15dkg dióbél, örölt fahéj, reszelt citromhéj, só.

Elkészítése: a lisztet átszitáljuk és egy keverötálba tesszük, majd hozzáadjuk a lágy vajat, a porcukrot és a 3db tojás sárgáját. Örölt fahéjjal, reszelt citromhéjjal és csipetnyi sóval ízesítjük, majd hozzáadjuk a darált dióbelet is. Jól összegyúrjuk, majd kb. 2 cm vastagságúra kinyújtjuk és kerek formával kiszaggatjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojással és vajjal vékonyan kikent tepsibe téve közép-meleg sütöben megsütjük.

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Ez nagyon finom lehet

Andi írta...

Hú micsoda hozzávalók! Ki kell próbálnom! Nagyon jól hangzik!

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design