2010. február 27., szombat

Húsos rántott palacsinta


Hozzávalók: 8db sós palacsinta, 300g bármilyen sült vagy párolt hús, 1dl tejföl, só, örölt bors; bundához: 50g liszt, 2db tojás, 200g zsemlemorzsa, 3dl étolaj a sütéshez.

Elkészítése: a húsfélét apróra összevágjuk vagy ledaráljuk, összekeverjük a tejföllel és a füszerekkel. A palacsintákat megtöltjük, eligazítjuk és téglalap alakúra hajtogatjuk. Elöször lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába megforgatva bundázzuk. Bö forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, idénysalátát adhatunk mellé.

0 megjegyzés:

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design