2010. szeptember 19., vasárnap

Almás-diós szelet

Hozzávalók: 30dkg rétesliszt, 1kg alma, 5db tojás, 20dkg vaj, 30dkg porcukor, 10dkg dióbél, 1 csomag sütöpor, örölt fahéj.

Elkészítése: a vajat, a porcukrot és a tojássárgákat egy tálba tesszük és habosra keverjük, majd hozzáadjuk a réteslisztet, a sütöport és a tojások fehérjéböl vert kemény habot. A masszát egy közepes méretü tepsibe öntjük, tetejére dióbél darabokat és kimagozott, vékonyra vágott almacikkeket szórunk, majd elömelegített sütöben 180°C-on kb. 30 percig sütjük. Kihülés után, tetejét fahéjjal meghintve tálaljuk.

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom

Alíz írta...

Kedves Földim, első pillanattól "gyanús" voltál nekem, ui. isteni készitményeid izvilága nagyon ismerősnek tűnt. Azonban, most, hogy tudom, földim vagy, egyáltalán nem lep meg. :) Isteni ez a süteményed is, szivből gratulálok és további sikereket kivánok az élet minden területén. Sosztán, ha eccer es hazafelé vetőcc, ejsze eggyet találkojzunk es, mett erőst meg akarnálak ösmerni. :) Aliz, Gyirgyóból

Anikó írta...

Nézz be hozzám légyszíves, vár egy díj:-))))

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design