2010. április 1., csütörtök

Húsvéti bárányleves


Hozzávalók: 25dkg csontos bárányhús, 3db sárgarépa, 2db petrezselyem gyökér, 1db vöröshagyma, 3db burgonya, 1 evökanál liszt, 1 evökanál tárkonylevél, 2 evökanál tejföl, ecet, só és szemes bors.

Elkészítése: a húst föni tesszük és hozzáadjuk a hosszában felvágott sárgarépát, petrezselyem gyökeret, az apróra vágott hagymát, a kockára vágott burgonyát és a szemes borsot. Mikor a hús megpuhult sóval és az apróra vágott tárkonnyal ízesítjük, majd hozzáadjuk a lisztböl és a tejfölből készült habarást is. Tálalás elött a húst kicsontozzuk és ecettel ízesítjük. Levesbetétként pirított kenyérkockát is adhatunk hozzá, ilyenkor kevesebb burgonyát használjunk.

4 megjegyzés:

Andi írta...

Jaj de guszta! Imádom!Olyan szép képeket teszel fel mindig. Olyan éhes leszek tőle. :-)

Bianka írta...

Nagyon guszta, mennyeien néz ki. Hívogató

Andi írta...

Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok!

andi írta...

Nagyon kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!!!!

(még sosem ettem/főztem bárányt:( )

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design