2010. március 14., vasárnap

Sóskaleves


Hozzávalók: 20dkg sóska, 1db sárgarépa, 4 evökanál liszt, 1db tojás, 20dkg tejföl és tejszín, 2 evökanál olaj (vagy vaj), víz, só, bors.

Elkészítése: a sóskát megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd forró olajon, folytonos keverés mellett pépesre puhítjuk. Hozzáadunk 2 evökanál lisztet és sóval, borssal ízesítjük. Lassan felengedjük vízzel (ez lehet hús- vagy csontlé is), hozzáadjuk a felaprózott sárgarépát, keveset fözzük, majd hozzáadjuk a tejszínt is. Végül a tojásból, a maradék lisztböl és tejfölböl galuskát készítünk és beleszaggatjuk, de akár rizst is lehet belefözni.

2 megjegyzés:

andi írta...

sóskát gyerekkoromban ettem utoljára..akkor is nyersen,úgy szerettem :-)

vdaiana írta...

Juuuuuj, alig varom hogy a kertben legyen soska!
Ez a leves olyan "all time favorite" nekem :)

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design