2009. december 30., szerda

Fokhagymás muzsdéj

Hozzávalók: 1  nagy fej fokhagyma, 2-3 evőkanál tejföl, 1 dl oliva olaj, só.









Elkészítése: a fokhagymát megtisztítjuk, átnyomjuk fokhagymanyomón. Hozzáadjuk a tejfölet, az olivaolajat és a sót. Kevés forró vízzel elkezdjük keverni, míg szép selymes lesz. Ha szükséges, még forró vízzel hígíthatjuk. Állaga vastagon folyós, mártásszerű kell legyen.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

A fotón látok benne petrezselymet is....ha jól látom,de a hozzávalókban nem????

Góbé írta...

Az nem petrezselyem, hanem darabolt zöld fokhagymaszár.
A hozzávalókban nincs benne, a díszítés kedvéért került bele, de jó ízt is ad neki.

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design