2009. december 30., szerda

Erdélyi juhtúrós puliszka


Hozzávalók: 60 dkg kukoricaliszt, 25 dkg juhtúró, kevés szalonna, 3 dl tejföl, 8 dkg zsír vagy vaj, só.




Elkészítése: egy kis sóval felforralunk 1,5 liter vizet. Folyamatos keverés mellett (e célra legjobb egy habverő) beleszórjuk a kukoricalisztet. Lassan, továbbra is kevergetve főzzük, amíg nem válik tejbegríz-sűrűségűvé, majd félre tesszük. Egy magasabb sütőedényt kizsírozunk, s az aljára terítünk néhány kanálnyi puliszkát, megszórjuk juhtúróval, meglocsoljuk tejföllel, csepegtessük zsírral, majd rásimítunk egy újabb réteg puliszkát. Úgy folytatjuk a rétegezést, hogy legfelülre túró kerüljön megszórva a szalonna darabokkal. Forró sütőbe téve, közepes tűzön pirosra süssük.

2 megjegyzés:

Zsóka írta...

Kukoricadarából nem jó?

Góbé írta...

Készítheted kukoricadarából is, csakhogy az már nem puliszka lesz, hanem -az erdélyi "nyelv" szerint- kevert. A dara keverés közben kevésbé csomósodik, ezáltal könnyebb is vele bánni, de az igazi puliszka kukoricalisztből készül.

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design