2010. április 25., vasárnap

Erdélyi tokány


Hozzávalók: 2kg marhahús (vagy bárányhús), 6db vöröshagyma, 2-3db piros és zöld paprika, 2 evökanál zsír, petrezselyem, darált piros paprika, só, bors.

Elkészítése: a zsírt egy lábasba felolvasztjuk és ha már elég forró lett, belerakjuk a kockára vágott marhahúst, sóval ízesítjük, majd lefödve kb. 1 órát pároljuk. Ha közben a leve elpárolog egy kevés vízzel pótoljuk, hogy a hús ne piruljon meg, de ne is legyen bö lében. Ha már elég puha lett és van rajta egy merítökanálnyi lé, tegyük bele az apróra vágott vöröshagymát és paprikát, borssal és darált paprikával ízesítjük és kb. 15 percig süssük. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzöldet szórjunk rá.

3 megjegyzés:

andi írta...

Marhahússal nagyon tudnám szeretni!! :-)

Bianka írta...

Maradnék én is a marhánál. Fenséges lehet :)

Jutka írta...

Kérlek nézzél be hozzám, vár ott rád egy kis ajándék!!:)

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design