Hozzávalók: tésztához: 0,5kg liszt, 2dkg élesztö, 5-6dkg Rama margarin, 2db tojás, 1 kiskanál só, 3 evökanál cukor, 1db citrom reszelt héja, 3dl tej, 10dkg vaj a tetejére; töltelékhez: 50dkg orda, 2db tojássárgája, 1 tasak vanília cukor, 10dkg porcukor, 5dkg mazsola.
Elkészítése: az élesztöt 1dl langyos tejbe morzsoljuk, hozzátesszük a cukrot és lefedve, lehetöleg langyos helyen kelni hagyjuk. A lisztet gyúródeszkára szórjuk, közepébe mélyedést csinálunk, beletesszük a megkelt élesztöt, a margarint, a sót, a reszelt citrom héjat, a 2db tojást, a tejet és addig gyúrjuk míg lágy tésztát nem kapunk. Tetejét megszórjuk liszttel és letakarva legalább kétszeresére kelesztjük.
Közben a töltelékhez a hozzávalókat egy külön tálba jól összekeverjük. Kelés után a tésztát liszttel szórt gyúródeszkán 2cm vastagra nyújtjuk és négyzet formákat vágunk belöle. Minden darab közepére egy kiskanál tölteléket teszünk, félbe hajtjuk, majd kis távolságra egymástól tepsibe rakjuk, letakarjuk és kb. 10-15 percig újra kelesztjük. Sütés elött a tészták tetejét bekenjük olvasztott vajjal, majd elömelegített sütöben pirosra sütjük. Tetejét ízlés szerint vaníliás porcukorral megszórva is tálalhatjuk.
8 megjegyzés:
Istenien néz ki és nagyon finom lehet
Hú, de nagyon szívesen megkóstolnám... Nagyon szépek lettek!!!!
Biztos, hogy én is megsütöm!
A receptjeiddel mindig megjelenik a nagymamám, az ő buktája egy az egyben így nézett ki. 35 év távlatából előjön a számban az íze is....istenem,dejóóóó!
Köszönöm! :))
nagyon finom
MEGSUTOM 100% MEG MA !!!!!!!
En is meg sutom,mar alig varom
sok sikert hozzá!!