2011. január 9., vasárnap

Tepertös kifli

Hozzávalók: 30dkg tepertö, 70dkg liszt, 20dkg vaj, 5dkg élesztö, 3dl tej, 2 teáskanál só, 1 teáskanál cukor.

Elkészítése: a tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztöt és felfuttatjuk. A lisztet a sóval és 10dkg vajjal össze morzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztöt és a ledarált tepertöt, majd hólyagos, rétestészta keménységü masszává gyúrjuk és öt-hat részre daraboljuk, melyeket letakarva 20 percig pihentetünk. Ezután a tészta darabokat kb. fél centis vastagságú kör alakúra nyújtjuk, megkenjük a maradék olvasztott 10dkg vajjal, majd 8 cikkre daraboljuk, a cikkeket felcsavarjuk és kifli formára hajtogatjuk. 30 perc pihentetés után sütöpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 180°C-ra elömelegített sütöben kb. 25-30 percig aranybarnára sütjük.

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Hű nagyon finom lehet

Jutka írta...

Szia, ha van kedved..küldhetsz be recepteket a következő szakácskönyvünkbe..
Témája: tavaszi ételek gyűjteménye. Főleg tojásos és friss zöldséges receptekkel illetve húsvétra jellegzetes húsételekkel.

Felhasználható alapanyagok: a spenót, retek, sóska, saláta, zöldhagyma és a primőr zöldségek; húsfélékből: a hal-, bárány-, szárnyas- és nyúlhús, illetve a sonka; valamint a tojás. Ez nem azt jelenti, hogy más alapanyagok nem jöhetnek számításba, de mindenképp ezek domináljanak.
A könyv tagolása, fejezetek: levesek, főételek és saláták külön csoportosítva a hússal készülő ételeket és a hústalan ételeket. Figyelem, nem lesznek benne desszertek, édességek!

Fontos! Minden receptküldőnek felajánlunk egy könyvet három receptért, hatért kettőt, tízért hármat :)
- minden recept mellé legyen legalább egy fotó, de háromnál több semmiképp. Minden fotó legyen átnevezve, magyarán írjátok ki végig az étel nevét fájlnévnek. Pl. sutotokos_nyulful_aszpikban_tarkonyos_martassal
- minden blogos recepthez linket is mellékeljetek, mert ez kell majd a honlapra. Természetesen, közölni kell a bloggerekkel, hogy amikor a receptjeiket közzétesszük a honlapon, akkor linkeljük a blogját is.

Gizus írta...

Nagyon fini lehet! Imádom az ilyesmit!

Játszani hívok a blogomba mindenkit, aki szeret játszani!

Agi írta...

Szia

Elkeszitettem a receptedet, en suru szilvaizzel toltottem a kiflicskekket es nagyon jol sikerultek. Engedelyedet szeretnem kerni, hogy a blogomon kozzetegyem a receptet, termeszetesen a forras megjelolesevel....

koszi,
zumbo

Góbé írta...

Szia Ági,

így, ebben a formában semmi akadálya a közzétételnek, de látom már meg is tetted... :-)
Jó étvágyat hozzá!

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design