Hozzávalók: 50dkg szilva, 12dkg sütőmargarin, 10dkg kristálycukor, 5dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 tasak sütőpor, 1 citrom reszelt héja, 3 tojás, 18dkg liszt, 1dl tejföl, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1 evőkanál zsemlemorzsa.
Elkészítése: a margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citromhéjat, és állandó keverés mellett két tojást. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a tojásos masszához adjuk és simára keverjük. A tepsit margarinnal kikenjük, meghintjük zsemlemorzsával, a tésztát belesimítjuk, és a tetejét kirakjuk a szilvával. A tejfölt a megmaradt tojással, a porcukorral, a fahéjjal simára keverjük, és a szilvára öntjük. A kb. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük.
0 megjegyzés: