2010. március 17., szerda

Csalánleves


Hozzávalók: 1kg fiatal csalán, 3db tojás, 3 cikk fokhagyma, 2 csésze tejföl, 3 evökanál liszt, ecet, só, bors.

Elkészítése: a csalánt megforrázzuk és sós vízben a fokhagymával együtt megfözzük. A tejfölet és a lisztet összekeverjük, besürítjük vele a csalánt és még 10 percig fözzük. A tojásokat megfözzük és cikkekre vágva óvatosan belekeverjük a levesbe. Sóval, borssal és ecettel ízesítve tálaljuk.

6 megjegyzés:

Bianka írta...

Csalánba már estem, de enni még nem ettem :)Milyen íze van?

Góbé írta...

Hasonló a salátához... Talán az alapvető különbség, hogy a leveleket egy picit vastagabbnak-kövérebbnek és szőrösebbnek érzed. Ez ugyan egy picit furán hangzik, de ha megnézel alaposabban egy igazi ("csipős fajta") csalán levelet láthatod, hogy a felületén apró szőrök vannak.

Bianka írta...

Köszönöm :)

Szalonnás, tejszínes salátalevest ettem, már az finom volt. Akkor ez sem lehet rossz.

Andi írta...

Még én se ettem sohasem. El se tudom képzelni, az ízét.Nagyon guszta a leves....

Sziszi írta...

Szia!
Nagyon szépen köszönöm a díjat és a kommentet!
Szuper receptjeid vannak és klassz az oldal is!
Ha nem bánod én is kilinkeltelek, hogy tudjak mindig jönni, ha van időm.
Üdvözlettel: Sziszi :)

andi írta...

ilyet még nem is hallottam! :)
Nézz be hozzám :)

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design