2010. május 30., vasárnap

Sajtos rakott karaj gombával


Hozzávalók: 0.5kg karaj, 1kg csiperke gomba (vagy bármely más ehetö erdei gomba), 1db vöröshagyma, 3db paradicsom, 20dkg sajt, 15dkg füstölt szalonna, 1 csokor friss petrezselyem, olaj.

Elkészítése: a karajt felszeleteljük, vékonyra klopfoljuk, befüszerezzük és elösütjük. A vöröshagymát felkarikázzuk és a gombával kevés olajba megpároljuk, majd egy magasabb tepsibe rétegelve beletesszük az elösütött húst, a hagymás gombát és a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát. A tetejére ráöntjük az elösült hús szaftját, ráhelyezzük a karikákra vágott paradicsomot és kb. 35-40 percig sütjük, majd ráreszeljük a sajtot és visszatesszük a sütöbe míg a teteje megpirul. Tálaláskor petrezselyem zölddel díszítjük.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Csodálatosan néz ki, és milyen finom lehet

egycsipet írta...

Nagyon jól néz ki! :)

Névtelen írta...

Köszönöm a receptet, nagyon szép és finom!

Góbé írta...

Mindenkinek nagyon szivesen

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design