Hozzávalók: 30dkg karfiol, 15dkg marhahús, 5dkg zöldborsó, 1db sárgarépa, 1db paprika, 2dl tejföl, 2 evökanál olaj, 1 evökanál vegeta, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evökanál liszt, 1 teáskanál piros füszerpaprika, só, bors.
Elkészítése: a marhahúst megpirítjuk és félre tesszük. A megtisztított karfiolt apró rózsáira vágjuk, fazékba tesszük, ráöntjük az olajat és erös lángon kevergetés közben lepirítjuk. A tüzröl lehúzva hozzáadjuk a húst, az apróra vágott paprikát, a reszelt sárgarépát és a zöldborsót, rászórjuk a pirospaprikát, majd összekeverjük és ráöntünk 1 liternyi vizet. Vegetával, borssal és ízlés szerint sóval ízesítjük és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöld felét. Fedö nélkül fözzük, így a karfiolból elillannak a puffasztó gázok. Közben a tejfölt a liszttel és kevés vízzel simára keverjük és kevergetés mellett a forrásban lévö levesbe öntjük. Végül beleszórjuk a megmaradt petrezselyemzöldet és még egy kis ideig fözzük, hogy az ízek összeérjenek.
7 megjegyzés:
Annyira gusztát főztél megint. Még sohase tettem bele zöldborsót, de ki fogom próbálni.
Köszi. :-)
Szeretem a karfiollevest,de sosem szoktam húsal főzni...nem is tudom,miért??
finom levest főztél!! :)
Szia! Nézz be hozzám :)!
http://gyemantkonyha.blogspot.com/2010/04/dij.html
Szia! Nézz be hozzám :)!
Szia! Nézz be hozzám :)!
http://gyemantkonyha.blogspot.com/2010/04/dij.html
Szia! Nézz be hozzám :)!
http://gyemantkonyha.blogspot.com/2010/04/dij.html
Imádom, de rég ettem. Nagyon jó ötletet adtál