Hozzávalók: 30dkg liszt, 6dl tej, 2 evökanál olaj, 2db tojás, 2 csipet só, szódavíz, szilvalekvár (ízlés szerint változtatható és gyümölcsdarabokat is tartalmazhat), étcsokoládé, kókusz reszelék (ízlés szerint változtatható).
Elkészítése: a lisztet, a tojásokat és a tejet egy tálban összekeverjük és hozzá adunk annyi szódavizet, hogy a massza tejszín állagú legyen. A keverés során bele tesszük az olajat és a sót is, majd csomómentesre keverjük. A palacsintasütöben egy evökanál olajat felforrósítunk, majd a masszát kisebb merökanálnyi adagokban, a sütöben egyenletesen eloszlatva, mindkét oldalát világos barnára sütjük.
A sült palacsintákat a lekvárral megkenve egymásra helyezzük, tetejére göz fölött felolvasztott étcsokoládét öntünk és kókusz reszelékkel megszórjuk (ez utóbbi fahéjas-dió reszelékkel is helyettesíthetö, így a szilvalekvárral keveredve még markánsabb íz érhetö el).
4 megjegyzés:
Gyönyörű, és isteni lehet
Látványos!
Istenem, ez maga a tökély! Nálam a fahéjas-diós reszelék a nyerő.
Az én unokáimnál a krémes palacsinta áll az első helyen.