2010. január 2., szombat

Brassói aprópecsenye


Hozzávalók: 80 dkg sertéscomb, 15 dkg füstölt szalonna, 1 paradicsom, ½ paprika, 6 cikk fokhagyma, 1,5 dl húslé, 3 evőkanál olaj, 1½ kg burgonya, só, bors.

Elkészítése: a sertéscombot megmossuk, csíkokra vágjuk. Az apróra vágott füstölt szalonnát egy mélyebb lábosban kisütjük, rátesszük a húst és gyakori kevergetés mellett megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra darabolt paradicsomot, paprikát és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük annyi húslével, hogy éppen ellepje. Fedő alatt addig főzzük amíg megpuhul a hús. Zsírjára pirítjuk, ezután hozzáadjuk a menetközben kockára vágott és olajban kisütött burgonyát. A brassói aprópecsenyét tálalhatjuk kovászos uborkával, káposztával izlés szerint.

0 megjegyzés:

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design