Hozzávalók: 1kg fözötök, 1-2db tojás, kapor (lehetöleg friss), zsír, 5 evökanál liszt, 3-4 evökanál tejföl, chili paprika, só.
Elkészítése: a tököt külsö héjától megtisztítjuk, belsejéböl a magokat eltávolítjuk, lereszeljük vagy gyaluljuk, majd 2 mokkás kanál sóval besózzuk és kb. 30 percig félretesszük. A lisztböl és zsírból rántást készítünk (figyeljünk a liszt csomósodására, ha ilyet észlelünk nyomjuk szét!), hozzáadjuk az apróra darabolt kaprot és a levétöl leszürt tököt. Alacsony lángon addig pároljuk, míg a tök kellöképpen megfö, majd hozzá keverjük a tejfölt. Ízlés szerint akár ecettel is ízesíthetjük. Chili paprikával szórt tükörtojással tálaljuk, de húsos ételekhez is kiváló köretnek számít.
1 megjegyzés:
A tökfőzeléket nem szeretem, de a tojás valami nagy ötlet :)