2010. július 25., vasárnap

Gomba savanyúság

3megjegyzés
Hozzávalók: 4kg gomba (csiperke, vargánya, fenyöalja, rókagomba), 2dl ecet/1l víz, 4dkg só/1l víz, szemes bors, tárkony, torma, víz.

Elkészítése: a gombát bö hideg vízben alaposan megtisztítjuk, majd 5-10 percig enyhe sós-ecetes vízben fözzük. A kiváló íz érdekében ízlés szerint 8-10 szem borsot, tormát és tárkonyt is tehetünk bele. A gombákat ezután beföttes üvegekbe rakjuk, közé vegyítve a tárkonyt, a bors szemeket és a csíkokra vágott tormát, majd feltöltjük a fözölével, tetejére késhegynyi szalicilt teszünk, lekötjük és dunsztoljuk.

Tálalási tipp: sült paprikával, kevés uborkával és hagymával keverve, tetejét kis olíva olajjal leöntve kiváló gombasaláta készíthetö.
 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design