2009. december 30., szerda

Erdélyi csirkepaprikás

Hozzávalók: 1 kg csirkehús, 7-8 dkg húsos füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 1-1 dl tejföl és tejszín, 1 teáskanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só.
 
Elkészítése: a csirkét tisztítás, megmosás után kis darabjaira vágjuk. A húsdarabok mindkét oldalát megsózzuk. A vöröshagymát tisztítás után finomra aprítjuk, a szalonnát úgyszintén.
A szalonnazsíron a hagymát üvegesre pirítjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, majd rögtön ráöntünk 2 evőkanál vizet és visszatesszük a tűzre. A húsdarabok mindkét oldalát lepirítjuk, ezután aláöntünk egy 1 dl vizet. Hozzáadjuk a megmosott, szeletekre vágott zöldpaprikát. Fedő alatt, a hús gyakori forgatásával puhára pároljuk. Ha a leve idő előtt elfő, apránként, egy-két evőkanál forró vízzel pótoljuk. Végül beletesszük a vékony gerezdekre vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Ugyancsak fedő alatt tovább pároljuk még néhány percig. A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverjük, majd ráöntjük a húsra.

3 megjegyzés:

Cirmicica írta...

EZ az eredeti csirkepaprikas mifelenk,sokan ugy ,hogy ,csirkeporkolt nem is ismerik...

Ildikó írta...

én erdélyi vagyok, de egyeltalán nem ettem, láttam ilyet vagy hallottam igy elkészitett csirkepaprikásról!

Góbé írta...

Erdélyen belül is többféle képpen készítik.
Szerintem a lényeg az íze és hogy jól lakjál vele...

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design