2010. március 6., szombat

Káposztalé leves


Hozzávalók: 30-40dkg karaj, 25dkg darált sertés hús, 30-40dkg kolbász, 3db sárgarépa, 2db fehérrépa, 2 szál torma, 2dl tejföl, 2dl olaj, só, bors, 2-3 evökanál liszt, 1l savanyú káposztalé, víz.

Elkészítése: a sárgarépát és a fehérrépát félbe vágjuk, majd negyedrészt, kevés olajon pároljuk. Amikor félig megpuhult hozzáadjuk a kockára vágott karajt, a darált húsból formált húsgombócokat és a tormát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje (kb. 0,5l). Amikor a karaj és a gombócok megföttek, hozzáadjuk a savanyú káposztalevet, a karikára vágott parasztkolbászt, ízesítjük sóval, borssal és készre fözzük. Végül a tejfölt összekeverjük a liszttel, és belekeverjük a tüzröl levett levesbe.

1 megjegyzés:

LiliNortianyu írta...

Szia!Felajánlottam neked egy díjat a mannáriumban.

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design