2010. április 15., csütörtök

Szalonnás-darálthúsos batyú


Hozzávalók: 1kg darált hús (pulyka vagy sertés), 1 fej vöröshagyma, 15dkg szalonna, 10-15db ecetes uborka, 10dkg sajt, só, bors, paprika, borsikafü.

Elkészítése: a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, összekeverjük a darált hússal és ízlés szerint sóval, borssal és paprikával ízesítjük. Fasírt nagyságú golyókat formálunk belöle, a közepébe pedig 1-1db ecetes uborkát teszünk, majd a vékonyra vágott szalonna szeletbe göngyöljük és tálcába helyezzük. Tetejére sajtot reszelünk és megszórjuk borsikafüvel. Fóliával letakarva kb. 40 percig, majd kitakart állapotban tetejét pirosra sütjük.

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom lehet, el is mentem

post a comment

 

Góbé Hami, avagy az erdélyi kulinária © 2010

Góbé Blogspot Template by Góbé Design